Saturday, November 28, 2009

F3J MM-kilpailut 1998


Tarina ja kuva (ottaja tuntematon): Tommy Westlin

F3J luokan ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Englannissa ti 11.8 – pe 14.8.1998. Kisapaikkana toimi Upton-upon-Severn, joka sijaitsee n. 50 km Birminghamista etelään. Suomea edusti täysi joukkue, 3 junioria ja 3 senioria. Joukkueen johtajana toimi Leo Santala, avustajina toimivat Timo Lauren ja Ari Mattsson. Juniorijoukkueessa lennättivät Janne Lauren, Atte Mattsson ja Lasse Nyberg. Seniorijoukkueessa lennättivät Janne Savolainen, Markku Savolainen ja Tommy Westlin.

Matka hoitui lennoilla Lontooseen ja vuokra-autoilla Lontoosta kisapaikalle. Joukkue matkusti paikalle jo edeltävänä viikonloppuna ja otti osaa mm-kisoja edeltävään Interglideen joka pidettiin samalla kentällä kuin mm-kisa. Sää oli epätyypillinen englantilaissää, helteinen ja vähätuulinen. Interglidestä muodostuikin kilpailu, jonka ratkaisivat nopeat hinaukset ja tarkat laskut. Lentoajat olivat järjestään 9.53 -9.56.

Lämmin keli jatkui kisaviikon tiistaille saakka. Keskiviikosta alkaen sää muuttui vaihtelevaksi ja tuuli koveni. Tämä näkyi myös kisan tuloksissa, moni liidokki jäi kentän ulkopuolelle kun korkeus ei riittänytkään paluuseen. Keli oli todella vaativa.

Suomalaiset seniorit lennättivät melko epätasaisesti, Savolaisen Janne ollessa varmin jälleen kerran sijoittuen lopputuloksissa 30. sakkiin. Juniorit lennättivät hyvin, Atte oli lopputuloksissa 8. ja Janne 9. Lasse sijoittui sijalle 27. (32 kilpailijaa). Ensimmäisen senioreiden J-luokan maailmanmestaruuden vei Joe Wurts, junioreiden Reinhard Vallant.

No comments: